KASTAMONU / ABANA - ABANA İMAM HATİP ORTAOKULU

Ekm

Abana Atatürk İmam Hatip Ortaokulunda öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin serbestçe  dilek ve isteklerini belirtebilecekleri Dilek ve İstek Kutusu hazırlandı. Türkçe Öğretmenimiz İbrahim SÜRÜCÜ koordinatörlüğünde Dilek ve İstek Kutusu açıldı ve raporu hazırlayıp idareye sunulmaktadır. Sunulan rapor doğrultusunda okul idaresi ve öğretmenler istişare edip değerlendirme yapmaktadır. Bu konuda öğrencilerde toplu olarak bilgilenmiştir.

Ekm

Okulumuz bina ve eklentilerinin ders saatleri dışında da öğrencilerin eğitim-öğretimine imkân sağlayacak şekilde düzenlenmesine yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Okulumuzda hafta içi 16.10’dan sonra ve hafta sonu Destekleme ve Yetiştirme Kursları yapılıyor. Öğrencilerimiz ders saatleri dışında okulumuz bahçesinde basketbol, futbol ve voleybol gibi sporları yapabilmektedirler.

Ekm

Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi gereği 9 Ekim 2018 Salı günü yapılan Okul Meclisi Başkanlığı seçimine Atatürk İlkokulundan 2 aday, Atatürk Ortaokulundan 5 aday ve Abana Atatürk İmam Hatip Ortaokulundan 2 aday katılmıştır. Seçim sonuçlarına göre Okul Meclisi Başkanlığı seçimini Atatürk İlkokulundan 4/A sınıfı öğrencisi Deniz GÖKMENOĞLU; Atatürk Ortaokulundan 8/A sınıfı öğrencisi Rümeysa KURT; Abana Atatürk İmam Hatip Ortaokulundan 6/A sınıfı öğrencisi Büşra TETİK kazanmıştır.

Ekm

Okulumuz Öğrenci Davranışları ve Disiplin Kurulu  Ekim ayında toplandı. Rehber öğretmenimiz Fatih ÇINAR önderliğinde okuldaki disiplin olayları, öğrenci devamsızlık ve başarı durumları görüşüldü. Devamsızlığı 7 gün ve üzeri olan öğrencilerin velisiyle görüşülüp, ev ziyaretleri yapılmasına karar verildi. Öğrencilerin başarılarının  artırılması için okulda kazanım değerlendirme sınavları uygulanması kararlaştırıldı.

Ekm

Okulumuz öğrencilerine iyilik, yardımlaşma, dayanışma, paylaşma duygusunu sevdirmek ve yaşatmak; “iyilikte yarışma” zevkini geliştirmek ve yardım süreçlerine katılımlarını sağlamak bir farkındalık oluşturmak amacıyla İYİLİKTE YARIŞIYOR yarışmasına katılmalarını bekliyoruz.

Eyl

“Ülkemizi gerçek hedefe, gerçek mutluluğa kavuşturmak için iki orduya ihtiyaç vardır: Biri vatanımızı kurtaran asker ordusu, diğeri ulusumuzun geleceğini yoğuran irfan, bilim, kültür ordusudur.” (Mustafa Kemal ATATÜRK)

Eyl

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı kapsamında İmam Hatip Ortaokulumuz 5.sınıflarını sene başı oryantasyon sürecinde hem yeni sınıflarına hem yeni öğretmen ve derslerine en verimli şekilde hazırlama çalışmalarımız yapılmıştır.