KASTAMONU / ABANA - ABANA İMAM HATİP ORTAOKULU

Şbt

07/02/2022 tarihinde, Taşımalı Eğitim yapan kurumlarımızdan Atatürk İlkokulu, Atatürk Ortaokulu, Abana İmam Hatip Ortaokulu ve İnönü Anadolu Lisesi öğrenci servis araçlarının denetimi gerçekleştirildi.

Şbt

Türkiye'de acil durumların artık tek bir numarası var. Sağlık, itfaiye, jandarma, emniyet, AFAD ve diğer tüm birimlere ulaşmak için 112 tuşlanacaktır.

Ock

Öğrencilerimize İslam'ın temel kaynaklarından olan hadis ve sünnetin önemini kavratmak, hadis metinlerini okuma ve anlama yeteneği kazandırarak güncel olaylar ışığında hadisleri doğru yorumlamalarına yardımcı olmak, onlara ahlâkî değerleri kazandırmak ve bu değerlerin oluşmasında hadislerin rolünü fark ettirmek amacıyla ortaokul öğrencileri arasında hadis ezbere okuma yarışması düzenlenecektir.

Ara

Kaymakamız Sayın Tuğçe YILMAZ'ın girişimleriyle; Atatürk Ortaokulu ve Abana İmam Hatip Ortaokulu 7. ve 8. sınıf öğrencilerimizin motivasyonlarını artırmak amacıyla Ilgaz Yurduntepe Kayak Merkezine günü birlik okul gezisi düzenlendi.

Ara

Öğrencilerimiz, Kastamonu İl Birinciliği Satranç Turnuvasında büyük bir başarı elde etti.

Kas

"Teknoloji okuryazarlığı, dijital beceriler, web araçları, dijital platformlar ve içeriklerin etkin kullanımı Güvenli internet kullanımı ve kişisel verilerin korunması " hakkında araştırmalar yapılmıştır.

Kas

"Benim asıl anlatılacak yanım öğretmenliğimdir. Topluma, milletime, ben öğretmenlik yapabiliyorsam, beni onunla anlatın. Yoksa kazandığım zaferler, yaptığım öteki işlerle beni anlatmanız pek önemli değildir." M. Kemal ATATÜRK Millet Mekteplerinin açılışı ve Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım Öğretmenler günü ilçemizde kutlandı.

Kas

10 Kasım sadece Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anma değil, aynı zamanda onun gösterdiği hedefleri tekrar hatırlama ve ülkemizi muasır medeniyetleri seviyesinin üzerine çıkarma azmimizin tazelendiği gündür. Türkiye Cumhuriyeti; bu doğrultuda sanayisiyle, ekonomisiyle, eğitimiyle ve yapılan bilimsel çalışmalar ile muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkma konusundaki hedefine doğru emin adımlarla yürümektedir.

Ekm

"Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir" Mustafa Kemal ATATÜRK

Eyl

"Ülkemizi gerçek hedefe, gerçek mutluluğa kavuşturmak için iki orduya ihtiyaç vardır: Biri vatanımızı kurtaran asker ordusu, diğeri ulusumuzun geleceğini yoğuran irfan, bilim, kültür ordusudur." (Mustafa Kemal ATATÜRK)

Eyl

Coronavirüs salgını nedeniyle uzaktan eğitim ile devam eden okulumuz yeniden açıldı.